Waarde van uw auto

De waarde van uw auto is relevant voor uw autoverzekering

Uw kenteken verbinden aan uw autoverzekering

Vanaf het moment dat u een auto bezit, welke ook daadwerkelijk op de openbare weg staat of rijdt, bent u verplicht om een autoverzekering te hebben. In uw zoektocht naar een goede autoverzekering komt u eindeloos veel autoverzekeraars tegen. Er zijn er dan ook erg veel in Nederland, van grote en heel bekende verzekeringsmaatschappijen tot de kleinere en minder bekende verzekeraars. U kunt kiezen voor een WA-verzekering, een WA+Casco verzekering of een allrisk verzekering. Voor een nieuwe auto wordt natuurlijk meestal een allrisk verzekering gekozen, de WA verzekering voor de oude auto met weinig restwaarde en de cascovariant blijft in het midden.

Niet alleen de premie is belangrijk

U kunt natuurlijk gebruik maken van diverse tips bij het maken van een keuze uit de vele autoverzekeraars. Een van de beste tips is wel om niet vast te klampen aan de goedkoopste optie, want de dekking kan te wensen overlaten. Het is bijvoorbeeld beter om te kijken naar de waarde van uw voertuig en op basis daarvan te bepalen welke premie redelijk is. U kunt gebruik maken van de op Rdwcheck.nl geintegreerde RDW Ovi kentekencheck om precies te weten wat het voertuig waard is. Op basis hiervan kunt u een goedkope autoverzekering zoeken. Een premiebedrag dat voor de ene auto goedkoop is kan voor de andere auto namelijk duur zijn. Dit heeft te maken met de verhouding tot de autowaarde, welke u ontdekt met een kentekencheck.

Een redelijk premiebedrag

Het verbinden van de premiehoogte aan de restwaarde van de auto is belangrijk, omdat het inzicht geeft in de mate van redelijkheid van het premiebedrag. Als u een oude auto wilt verzekeren met een waarde van nog 600 euro, dan is 50 euro premie voor de autoverzekering niet redelijk. U zou in een jaar tijd de hele waarde van de auto aan de zorgverzekering betalen. Echter, heeft u een nieuwe auto met een waarde van 20.000 euro, dan is dit premiebedrag heel goedkoop.

Afsluiten autoverzekering

Waar moet u op letten bij het afsluiten van een autoverzekering? Welke dekking is verstandig om te nemen? Hoe kunt u schadevrije jaren het beste meenemen? Lees onze tips!

Dekking
Premie
Meer informatie